idag är det lördag 2 juli 2022 och klockan är 06:11

Lite nytt

Korsspindelns offer

Nu har den heta sommaren helt plöstligt övergått till känsla av höst, i alla fall på kvällen. Rejäl dagg och rå luft, dagarna fylls med regnskurar från och till. Moder jord börjar få sitt av den blöta varan efter en torr och het sommar. Bilden till vänster är en Korsspindels, Araneus diadematusnät där några små offer hänger i ett vått nät.

Det är några småkryp som har dominerat här i sommar och som jag sett flest av är nyckelpigor, humlor och skinnbaggar, och bland fjärilar är det Amiral (som jag inte fått nöjet att fotografera 🙁 ) och Sorgmantel som har dominerat.

Men jag har i alla fall fått nöjet att tillföra några nya familjer, dels är det gamla bilder som jag gått igenom och som resulterat i nya familjer och dels fått fotografera nya kryp familjer.
Den viktigaste förändringen är att jag har flyttat Humlor och Långhornsbi (detta är släkten och ingen familj) till sin familj Långtungebin-Apidae. Vet inte hur jag tänkte när jag la dom som egna familjer men nu är det åtgärdat.

De nya familjerna är:

Midjesteklar

Tvåvingar

Nattfjärilar

Skalbaggar

Men förutom det så håller jag på (är inte riktigt klar ännu) med att sammaställa översikt av alla familjer och de som är klara är:

Men det kommer även en sida där alla Översikts familjer kommer att stå, en del ordningar har inga underfamiljer men kommer att stå med som ordning på den sidan, den sidan kommer ni att hitta högst upp i menyn både till vänster och menyn ovanför headern.

ha fortsatt skön sommar/höst……..   😀

Ingen kommentar » BlandatOBS, ingen garanti att artbestämningen eller faktan är 100% rätt

Leave a Reply