idag är det lördag 2 juli 2022 och klockan är 07:25

Geting slagsmål

Vespula vulgaris-Vanlig geting

”Berta”

Så här på sensommaren börjar getingarna att leta efter söt saker så jag la ut lite ospädd saft i en djup tallrik. Det dröjde inte länge förrän den första getingen kom.

Jag döpte henne till ”Berta” för det var bara hon (honor har 12 antennleder och hannar 13)  som kom och åt under flera dagar. Men igår hände något, plötsligt hade jag tre getingar!

Och jag kan säga att dom var inte speciellt sams, så jag gissar att dom inte kom från samma samhälle. Men jag satte mej bredvid bordet där djup tallriken stod, och mycket riktigt så kom de tre farande.

En började surra runt mej och bakom mina ben, vilket inte kändes så där jätte tryggt, men getingar sticks inte om dom inte blir klämda så jag satt stilla och väntade ut den.

Men två hade landat i tallriken och nu började det hända saker och jag försökte hinna med att ta lite bilder när dom slogs. Inte helt lätt med macro objektiv och två getingar som far omkring som skållade råttor i tallriken,  😆 så skärpan är som den är.

Ha en fortsatt fin sensommar

Ingen kommentar » Steklar-HymenopteraOBS, ingen garanti att artbestämningen eller faktan är 100% rätt

Leave a Reply