idag är det lördag 2 juli 2022 och klockan är 07:49

Het sommar

coccinella septempunctata - Sjuprickig nyckelpiga

Sjuprickig nyckelpiga

Den här sommaren måste vi vara nöjda med, i alla fall vad det gäller värme och sol. Jag har noterat att vi har ovanligt mycket nyckelpigor (särskilt sjuprickig) i år, vilket troligtvis beror på att det är mycket löss.

Jag har lite problem med bloggen här, har uppdaterat php versionen pga ett plugin som jag installerade, men tog bort pluginet eftersom jag ibland får upp bara en helvit sida. Är lite bättre nu men jag får fortfarande upp  vita sidan, jag hoppas inte ni därute har märkt något av det.

Får även upp felmeddelande när jag laddar upp bilder här på bloggen!  👿  Jag hoppas det här är övergående men får nog ta och stänga ner ett plugin i taget och se om det hela blir bra, vilket medför att bloggen kommer att bli avstängd i några timmar men ni kommer då till en sida där det står att den är avstängd för en viss tid.

Bilden här ovan visar två stycken Sjuprickig nyckelpiga, Coccinella septempunctata, som sitter på en överblommad prästkrage, jag gissar att det är löss i själva blomman därav intresset för den.   🙂

Ha en fortsatt skön sommar!

Se fler bilder på Nyckelpigor

1 Kommentar » Skalbaggar-ColeopteraOBS, ingen garanti att artbestämningen eller faktan är 100% rätt

En kommentar till “Het sommar”

  1. Nyckelpigor är häftiga.

Leave a Reply