idag är det onsdag 10 augusti 2022 och klockan är 21:23

Semestertider

Ljuvliga semester tider

Ljuvliga semester tider

Nu är vi mitt i semestern och vädret har varit helt ok för min del. Många soliga och heta dagar har vi haft med lite avbrott för regn, enda gisslet är att det ska blåsa varje dag. Jag hoppas ni som har semester har och får fint väder och får lite vitaminer inför den mörka och långa vintern.

I år har även jag tagit ”semester”, ja  från bloggen här, jag  koncentrera mej på att fotografera så mycket som möjligt så när hösten och vintern kommer får jag ta artbestämningen.

Även insekterna verkar ha slöat till, hittar inte så många där ute, men nån som njuter av sommaren och semestern är Allmän glattstekel som jag råkade hitta på ett blad i grönskan.   😳

Dessa rovsteklar har bon i marken där dom är fullt upptagen med att fånga flugor och andra insekter till sina larver.  Här hemma har dom många hålor, lägger dom där det är lite sandigt och lite halv högt gräs, stora sandhögar ligger utanför varje håla. Vackra är dom i sina färger och jag tycker det är helt fantastiskt att jag lyckades hitta ett par i parning. Man ser tydligt att hanen (förmodar det är han som sitter ovanpå.)  😮 är mycket mindre än honan.

Håller på att skriva lite och ev kanske det blir en liten e-bok som ni kan ladda ner så småningom (om intresset finns), men vi får se om jag får till det hela.

Ha en skön fortsättning på sommaren!

Fler bilder på Allmän glattstekel

 

 

1 Kommentar » Blandat, Steklar-HymenopteraOBS, ingen garanti att artbestämningen eller faktan är 100% rätt

En kommentar till “Semestertider”

  1. Morten Pedersen skriver:

    Glad sommer. Her nyter vi varmen og jeg prøver å finne litt sommerfugler å ta bilder av, men synes det er lite igjen i år.

Leave a Reply