idag är det lördag 2 juli 2022 och klockan är 07:45

Nu är det…

Ochlodes sylvanus - Ängssmygare i parning

En del firar midsommar tidigt…

..snart midsommar afton och småkrypen har redan börjat fira med att göra fler småkryp. 😉
Som t ex ängssmygarna till vänster som sitter på timotej i blåsten. Nu är jag lite osäker om det är ängssmygare, men med deras flygtid stämmer det.

Pardosa fulvipes - Gulbent vargspindel i parnning med en hanne som tittar på

…en del med publik

Den gulbenta vargspindeln har varit riktigt aktiv och jag trodde inte jag skulle få se, mycket mindre att fotografera, deras parning men ännu mer förvånande är att ett par hade publik, en hane är det och som kanske väntade på sin tur?

 

Cantharis figurata - Flugbagge i parning

…en del obekvämt…

När man stupar på parande småkryp gäller det att hålla sej lite på avstånd och röra sej i slowmotion för att inte avbryta själva akten. Som flugbaggarna här bredvid, undrar vem av dom som får hänga upp och ner? Nåja, det spelar inte någon större roll, det viktiga är att bevara den biologiska mångfalden.

Terellia ruficauda - Borrflugor i parning

…en del mindre bekvämt

 

Men en del gör sin akt lite bekvämare för bägge parter som borrflugorna här bredvid. Som för den delen har ett läckert utseende, om man nu kan säga så om flugor (som oftast irriterar en) men vingarna har otroligt vackert mönster.

 

 

Ha en skön midsommar!   😆

 

 

2 Kommentarer » Fjärilar-Lepidoptera, Skalbaggar-Coleoptera, Tvåvingar-DipteraOBS, ingen garanti att artbestämningen eller faktan är 100% rätt

2 kommentarer till “Nu är det…”

  1. Det finns så otroligt många mönster och utseende på våra småkryp.
    Synd att inte våra fåglar har en mer färgprakt mot vad de har i varmare länder.

    Ha en bra midsommar själv 🙂

  2. BeBest skriver:

    Härliga foton och skojiga kommentarer till dem och jag håller med: Det måste bli gjort det där också, hur man nu än ska få till det! 🙂

Leave a Reply