idag är det onsdag 10 augusti 2022 och klockan är 21:36

Insektshotell/holk

Insektshotell/holk

Hotell

Köpte mej en insektshotell på granngården i förrgår, nu är den uppsatt och jag väntar spänt på att få hyresgäster i den. Den ska locka till sej vildbin, fjärilar, nyckelpigor, och även solitära getingar som typ murargeting etc kan nog tänka sej att flytta in i rören. Men även olika andra steklar kan attraheras av denna holk.  🙂

I vindsvåningen ligger det flata bitar från enbuske och i källarvåningen är det stora grankottar, så nu får vi se vad som flyttar in.

Att ha insektshotell i sin trädgård är bra, särskilt om man har träd och buskar som ska pollineras, utan våra insekter blir det inga frukter eller bär så att hysa dom i sin egna trädgård kan vara ett smart drag.

Vid min fågelmatning har jag ett gäng olika sorters stubbar utlagda till våra insekter som gran, tall, asp och björk som ligger här och var i skogsdungen, därav en stubbe som en bäver har gnagt på. Jag hoppas på detta sätt att kunna gynna insekter och andra småkryp och få en mer biologisk mångfald i min egna trädgård.  😉

Annars har sommaren slagit till här i Hälsingland med stor kraft, vi har hett och tempen ligger runt 28 grader en del dagar, allt har exploderat och syrenerna har slagit ut och sprider sin underbara doft på kvällarna. 😎

 

6 Kommentarer » Natur, ÖvrigtOBS, ingen garanti att artbestämningen eller faktan är 100% rätt

6 kommentarer till “Insektshotell/holk”

 1. Anna skriver:

  Vilken fantastsk blogg!

  Lycka till med din insektsholk. Hos mig är det minst två bin som lägger ägg och sist jag kollade då hade jag 15 igenmurade rör.

  Varma hälsningar
  Anna

 2. MEn DU, vilket trevligt hotell 🙂
  En riktig snilleblixt för den som kom på detta 💡

 3. Petra Sjöström skriver:

  Fick du några insekter i ditt hotell? Jag har inte sett en enda i vårt, och den hänger där för andra sommaren nu.

  • anki skriver:

   Nä, en korsspindel som huserar där, andra sommaren för min holk också. 🙁 Får nog sätta den någonannanstans nästa år. 😎

   • Petra Sjöström skriver:

    Jag tyckte att vi hade hängt vårt så bra, soligt och fint. Men kanske jag borde prova att flytta. Baksidan på ladugården, där det är lite vildvuxet och också soligt och varmt, kanske skulle vara bra.

    • anki skriver:

     helst tror jag dom ska sitta i närheten av frukt träd och blommor, ska flytta min nästa år och sätta den nere vid jordgubbslandet,, där är det en del som ska pollineras som borde dra dit bin och annat. 😎

Leave a Reply