idag är det torsdag 19 maj 2022 och klockan är 20:57

Ser fram emot…

Cantharis nigricans-Flugbagge

Kryp

…att krypa i gräset på jakt efter småkryp. Se kryp som sitter på ett grässtrå och njuter av solen, som bilden till vänster som är på en flugbagge, Cantharis nigricans, eller bara kommer krypande på marken.

Myrorna vaknar tidigt, så fort snön är borta från stacken tittar dom fram. Men tyvärr ser det ut att dröja innan myrstacken syns, den har ett snölager på 30-40 cm över sej.

Stenodema calcarata - Ängsskinnbagge

Smälter in

En del småkryp smälter så fint in i det gröna, en del är riktiga kameleonter, som Ängsskinnbaggen, Stenodema calcarata, på bilden till vänster.

Vi får hoppas att när våren äntligen kommer att den kommer med stora kliv och att allt liv återigen vaknar, både småkryp och växter.

Rådjur

Rådjur

I går kom det fyra stycken rådjur och gick på åkern nedanför oss, först gick dom vägen en bit och sen plumsade dom över åkern mot skogen, skoterspåret var översnöat. Ett tecken på att lodjuret inte är här i krokarna är att rådjuren vågar sej in i skogen igen, men lodjuret är nog inte långt borta och dyker nog upp här i krokarna snart igen.

 

Vinter

Lång vinter

Jag älskar vintern men i år tycker jag den är lång, det har varit temperatur växlingar, -25 – +0 och det har snöat nästan varje dag och solen den har vi inte sett mycket av. Så nu ser jag fram emot att få vår och sommar, längtar efter spänningen att hitta småkryp som jag inte fotograferat förut.

 

 

 

 

1 Kommentar » Halvvingar-Hemiptera, Natur, Skalbaggar-ColeopteraOBS, ingen garanti att artbestämningen eller faktan är 100% rätt

En kommentar till “Ser fram emot…”

  1. Niclas skriver:

    Väldigt fina bilder 🙂
    Jag längtar också till våren och sommaren. Man får ett sånt sug i hela kroppen på att ut och fota småkryp, men vintern är så här lång..

Leave a Reply