idag är det tisdag 18 december 2018 och klockan är 11:26

Vit borstspinnare

Cybosia mesomella

En vacker nattfjäril är Vit borstspinnare,Cybosia mesomella, som går i vitt och gult. Den här satt och vilade sej på en blomma i rabatten. Den hör till familjen Björnspinnare. Den är dagaktiv och den flyger lågt mellan grässtrån där den ofta sätter sej för att vila och förekommer på många olika ställen som ängar, hedar, mossar och i skogsmark.

Vingspannet är 24-33 mm och flygtiden är juni-augusti. Larven lever på lavar och arten är utrbredd i Syd- och mellansverige samt längs kusten till Norrbotten.

Den här försommaren har inte varit något vidare, idag har dock solen varit framme men luften är inte riktigt varm, blåser gör det varje dag så att få bra bilder är svårt. Men någon gång måste värmen komma och med den fler småkryp, dåligt med bin och humlor här i år.

Se fler bilder på Björnspinnare.

1 Kommentar » Fjärilar-Lepidopterakrypinaturen - View my most interesting photos on Flickriver

En kommentar till “Vit borstspinnare”

  1. Rolf skriver:

    Jag brukar se denna fina fjäril när jag är ute och inventerar, men har inte lyckats att fotografera den. Fin bild.

    Ha en underbar dag

Leave a Reply