idag är det torsdag 19 maj 2022 och klockan är 20:12

Stiljte

Celypha siderana

Har blivit lite stiljte här på sistonde vilket beror på att jag håller på att ladda upp bilder på Flickr vilket tar tid eftersom det är många bilder. Men roligt är det och det får ta den tid det tar eftersom man inte orkar eller har tid till att sitta hur länge som helst varje gång.

Dessa bilder importerar jag från flickr och orsaken är att den som letar efter namn på en fjäril och inte vet vilken familj den tillhör inte ska behöva gå till varje  undersida för att hitta rätt fjäril.

Jag hoppas att det här pluginet jag använder för att visa bilderna från flickr ska fungera, än så länge ser det lugnt ut men man vet aldrig vad som kan hända.

Ett problem som jag har hittat är när man ska titta på bilderna på t ex dagfjärilar så får man först upp en stor bild, trycker man igen då får man fram själva gallery från Flickr. Det är mitt egna highslide program som krockar med det från flickr, men jag ska försöka få ordning på det problemet, får nog ta kontakt med upphovsmannen till flickr pluginet kanske.

Fjärilen på bilden är en fjäril som jag ser ofta här men jösses vad svårt innan jag hittade rätt namn på den, bläddrade i mina böcker, jag sökte på nätet och till sist hittade jag den. Det är en Spireabrokvecklare, Celypha siderana, som hör till familjen Vecklare-Tortricidae. En nattfjäril och denna tror jag är dagaktiv för jag har alltid sett den dagtid.

Fler bilder på Spireabrokvecklare

4 Kommentarer » Blandat, Fjärilar-Lepidoptera



OBS, ingen garanti att artbestämningen eller faktan är 100% rätt

4 kommentarer till “Stiljte”

 1. HansHB skriver:

  Utrolige detaljer du får fram! Herlig bilde!
  Ha en fin mandagskveld!

 2. MICKAN skriver:

  Jag gillar din blogg. Du har en riktigt bra fakta på den.

  Myggbett har man ju fått vintertid. Ett än så länge … hehehe.

  ha en bra dag och en god fortsättning på året!

 3. AnnCathrine skriver:

  Vilken söting 🙂 Det är verkligen fantastiskt att det finns så många småkryp som är riktigt fina!
  Det är månader sen jag var in och tittade på bloggar, jag hade nästan ”glömt” hur kul det är att kika in här … 🙂 Men nu har jag börjat komma fram ur vinteridét.
  Spännande, har du köpt ny kamera? Vad är det för nåt?
  Hoppas allt bra med dig annars och God Fortsättning!

  Kram Anki

 4. Rolf skriver:

  En vacker fjäril och mästerligt fotograferad med skärpan på rätt plats.

  Ha en fin dag

Leave a Reply