idag är det lördag 22 januari 2022 och klockan är 12:32

Blodsugande mygga

1:a bilden

Är lite halv dant väder här, regnar och soligt om vartannat men myggen verkar trivas.  Fick några bilder på en mygga som satte sej på svansen på en av hundarna, jag trodde inte mina ögon när jag fick se magen på myggan fyllas med blod. Jag vet att dom blir fylld av blod men att det skulle synas så tydligt i macro linsen trodde jag inte.

Så jag tog några bilder på händelse förloppet och när myggan sugit klart så flög hon, men landade genast på golvet, hon blev tydligen för tung.

Det finns 47 arter av Stickmyggor, Culicidae, båda könen suger blomnektar men honorna behöver  blod för att deras ägg ska utvecklas.De flesta är kvälls- och nattaktiva men bl a arter i släktet Aedes är dagaktiva. (kanske en sådan jag fotat?)

3 Kommentarer » Tvåvingar-Diptera



OBS, ingen garanti att artbestämningen eller faktan är 100% rätt

3 kommentarer till “Blodsugande mygga”

 1. mimmi skriver:

  Ja här har du verkligen fått till det 🙂 från tom mage till full mage 😉
  jätte fina bilder på något som jag faktiskt inte har fått sett på detta viset 🙂
  kram 🙂

 2. HansHB skriver:

  Tøffe bilder men – huff og huff, – mygg og myggstikk gir meg ingen gode assosiasjoner. Har selv en lignende serie…
  Ha en fin morgendag!

 3. Arvid B skriver:

  Imponerende av både deg og myggen! Godt fotografert og dokumentert, godt gjort av myggen at den ikke sprakk med alt blodet i magen! 🙂

Leave a Reply