idag är det lördag 17 november 2018 och klockan är 20:02

Hornstrit

Hornstrit - Centrosus cornutus

Hornstrit

Första gången jag fick syn på Hornsriten såg den inte mycket ut tyckte jag, tills jag fotograferade den och fick se den på kamerans skärm. ”Jisses, är det en Devil?” tänkte jag och tog en drös med bilder till på den.  När det gått ett år fick jag äntligen veta att det var en Hornstrit.

Hornstrit, Centrotus cornutus, 7-10 mm stor,  hör till familjen Puckelstritar-Membracidae,  här i Sverige finns det en art av Puckelstritar vilket är Hornstriten. Den är ganska vanlig och finns från Skåne till Jämtland och förekommer i Juni-Augusti.
Man hittar den i lövskogar, buskmarker och på höga örter och den lever av växtsafter främst från träd och då föredrar den asp.

Fler bilder på Hornstriten

1 Kommentar » Halvvingar-Hemipterakrypinaturen - View my most interesting photos on Flickriver

En kommentar till “Hornstrit”

  1. HansHB skriver:

    Ser veldig skummel ut! På nytt et flott bilde, Anki!
    Ha en flott fredda’!

Leave a Reply