idag är det fredag 22 oktober 2021 och klockan är 17:38

Allmän gräsbärfis

Allmän gräsbärfis - Aelia acuminata

Allmän gräsbärfis

Fastän den här  är tydligen den allra vanligaste bärfisen som vi har så var det först i juni 2010 som jag första gången såg den.
Allmän gräsbärfis, Aelia acuminata, är lätt att känna igen på huvudets form och de mörka längsränderna, den är 8-10 mm lång. Den förekommer ofta på trädesåkrar och andra kulturmarker, den har en generation varje år och övervintrar som fullbildad. Larverna kommer fram på försommaren och är mer ovala till formen, mindre gräsbärfis (A. klugi) är snarlik till både utseende och levnadssätt men är endast funnen på Gotland.

Se fler Bärfisar

Ingen kommentar » Halvvingar-HemipteraOBS, ingen garanti att artbestämningen eller faktan är 100% rätt

Leave a Reply