idag är det torsdag 19 maj 2022 och klockan är 20:09

Aelurillus v-insignitus

Aelurillus v-insignitus, hane

Idag fanns det många hannar av hoppspindeln , Aelurillus v-insignitus, men hade turen att få se och fotografera en hona också. Hanen är mörk, svart med ljusare rand på bakkroppen och med ett v-tecken i pannan därav kommer dess namn. Honan är ljus och har inget v-tecken i pannan.

 

Se fler hoppspindlar

1 Kommentar » Spindlar-AraneaeOBS, ingen garanti att artbestämningen eller faktan är 100% rätt

En kommentar till “Aelurillus v-insignitus”

  1. Sofia skriver:

    Härom veckan var jag inne med min blivande man och tittade på vigselringar. Expediten föreslog en ring som hade en rad med runda diamanter, ingjutna i metallen. ”Aldrig i livet” var mitt spontana svar. ”Det ser ju ut som spindelögon!”

Leave a Reply